Sportfysiotherapie

Speciaal voor sporters: de sportfysiotherapeut
Een erkende sportfysiotherapeut is geregistreerd zodat hij u garantie geeft op een uitstekende kwaliteit van uw behandeling en begeleiding. Die garantie kan hij u bieden door de continue kwaliteitsverbetering waaraan hij werkt, in de vorm van verplichte scholing en herregistratie van zijn kwaliteiten als sportfysiotherapeut. Een erkende sportfysiotherapeut staat ingeschreven in het kwaliteitsregister van de Nederlandse Vereniging van Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg, de NVFS.

U wilt sportspecifiek behandeld worden
U heeft een blessure of u raakt overtraind. Dan wilt u zo snel mogelijk weer op de been. Met een alternatief trainingsschema desnoods, maar

DSC02356.jpg

wilt u blijven sporten als dat kan en uw conditie behouden. Vraag dan uw huisarts of specialist om een verwijzing naar eensportfysiotherapeut. Een sport-fysiotherapeut begrijpt wat er tijdens het sporten gebeurt en snapt daarom hoe u geblesseerd bent geraakt. Als sporter weet hij ook hoe belangrijk de sport voor u en uw vereniging is. Dat ziet u terug in het behandelplan en revalidatieschema dat hij met u maakt. Enerzijds afgestemd op uw mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefent. Hij kijkt naar uw motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken.

U bent graag in beweging, en dat wilt u zo houden.
Preventie in de sport. Dan merkt u ook dat de sportfysiotherapeut automatisch uw sportschoen onder de loep zal nemen. Hij zal vragen naar de ondergrond waarop u traint, de materialen die u gebruikt in de opbouw van de training. Hij zal u zeker wijzen op het belang van een goede warming-up en cooling-down. Zorg dat u kunt blijven sporten en voorkom herhaling van dezelfde sportblessure. Vraag de

DSC02589.jpg

sportfysiotherapeut hoe. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is preventie voor de sportfysiotherapeut nummer 1. En voor u natuurlijk ook, want bij sport is het middel om gezondheid te bevorderen en andere ziekten als gevolg van inactiviteit te voorkomen.

U zoekt een deskundig advies in de sport
De sportfysiotherapeut behandelt, voorkomt en adviseert. Hij is echt een breed geschoolde allrounder en advisering is een belangrijke taak binnen zijn dagelijkse werk. Hij bekijkt of u geschikt bent voor u sport, maar adviseert hij u over de juiste grip van uw tennisracket en een passende techniek bij uw lichaamsbouw en fysieke mogelijkheden. En over hoe u het zadel van uw racefiets op de juiste hoogte instelt en de afstand tot het stuur bepaalt, zodat u geen (rug)klachten krijgt. Hij geeft u handvatten om zelf iets te doen als u last acute of sluimerende blessures krijgt. Hij leert u tapen en bandageren en adviseert uw trainer hoe u om moet gaan met blessure binnen uw sport.

Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg
De NVFS, opgericht in 1981, is de belangenorganisatie en het servicebureau voor fysiotherapeuten, werkzaam in de sportgezondheidszorg. De NVFS maakt als beroepsinhoudelijke organisatie deel uit van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie).

Onze sportfysiotherapeuten: Alex Hoveling en Remco van Oosten

 

 

Direct contact

+31229213636 info@fysiotherapieboekestein.nl

Maatschap Fysiotherapie Boekestein
Dubbele Buurt 10-12
1621 JV Hoorn