Nieuws

Academisch medische centra sterk in reumazorg
29
feb

Academisch medische centra sterk in reumazorg

Het Erasmus MC en de zeven andere academisch medische centra hebben hun zorg voor mensen met reuma goed op orde. Dat stelt de Consumentenbond.

De Consumentenbond publiceerde begin februari het artikel: ‘Reuma. De beste behandeling’. Hierin inventariseerde de bond welke ziekenhuizen gecertificeerd zijn voor de behandeling van patiënten met deze ziekte. Het certificaat wordt verleend door de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie. Dit document biedt volgens de bond ‘een goede aanwijzing dat de reumazorgkwaliteit van een ziekenhuis goed op orde is.’
Niet alleen UMC’s, ook een reeks algemene ziekenhuizen beschikt over het certificaat. Deze zijn door de Consumentenbond groen gekleurd. Elf onderzochte ziekenhuizen missen het document. Die kregen een rode markering.

Bij een op de twintig Nederlanders is ooit een vorm van ontstekingsreuma vastgesteld, aldus de bond. Deze aandoening is niet te genezen, wel af te remmen. Ook kan de pijn wordt verlicht.

Het Erasmus MC beschikt sinds mei 2001 over een hoogleraar reumatologie, prof. Mieke Hazes. In Rotterdam zijn onder meer de invloed van zwangerschap op reuma en kinder- en jeugdreuma bestudeerd.

Bron: Erasmus MC

 

Wij zijn aangesloten bij