Nieuws

Gezondheid en conditie
05
okt

Gezondheid en conditie

13% VAN DE NEDERLANDERS MEET DIT ZELF
Slechts 13% van de Nederlanders meet zijn gezondheid en conditie met behulp van een online of mobiele applicatie zoals een app, een hartslagmeter of een smartwatch. Daarnaast geeft 10% aan dit in het verleden wel eens te hebben gedaan. Het merendeel van de Nederlandse bevolking (73%) heeft hier echter nog nooit gebruik van gemaakt. Nederland staat hiermee onderaan op de lijst als het gaat om het zelf meten van je gezondheid en conditie.

Wereldwijd gezien meet 33% van de bevolking tegenwoordig zijn gezondheid en conditie. 18% laat weten dit in het verleden wel eens te hebben gedaan.

Top 5 landen die gezondheid en conditie meten:
De Chinezen staan bovenaan als het gaat om het zelf meten van conditie en gezondheid (45%). In Brazilie en de VS meet (29%) van de bevolking hun gezondheid en conditie, gevolgd door Duitsland (28%) en Frankrijk (26%).

Meer dan de helft meet zelf om conditie te verbeteren
Wereldwijd gezien meet 55% hun gezondheid en conditie om in vorm te blijven of te verbeteren. 50% gebruikt meetapparatuur om zichzelf te motiveren en 35% wil hun energielevel verhogen.

Jongeren meten meer zelf
Nederlanders in de leeftijdsgroepen 15-19 en 20-29 jaar meten het meest hun gezondheid en conditie (beide 21%). De leeftijdsgroep 30-39 jaar volgt daarna met 15%. Naarmate de leeftijd toeneemt, daalt het aantal personen dat zijn gezondheid en conditie zelf zelf meet.

Bron: ANP Pers support
https://www.perssupport.nl/persbericht/101959/13-van-de-nederlanders-meet-zelf-zijn-conditie-en-gezondheid

 

Wij zijn aangesloten bij