Nieuws

Nieuwe hoogleraar wervelkolomchirurgie
11
jan

Nieuwe hoogleraar wervelkolomchirurgie

Per 1 december 2011 is Marinus de Kleuver voor vijf jaar aangesteld als hoogleraar wervelkolomchirurgie bij VU medisch centrum. De orthopedisch chirurg van de Sint Maartenskliniek richt zich in deze betrekking met name op de behandeling van complexe wervelkolomaandoeningen.

Marinus de Kleuver (46 jaar) is sinds 1994 verbonden aan de Sint Maartenskliniek, waar hij zich vanaf 1998 vooral richt op de behandeling van scoliose en wervelkolomaandoeningen. Binnen de Sint Maartenskliniek is hij als directeur eindverantwoordelijk voor het Orthopediecentrum Nijmegen. Daarnaast is hij lid van de raad van advies van de Vereniging van scoliosepatiënten. En met ingang van 1 december start De Kleuver als hoogleraarschap bij VUmc, afdeling orthopedie, met als eindverantwoordelijke prof. dr. B.J. van Royen.

De benoeming van prof. dr. de Kleuver betekent dat VU medisch centrum en de Sint Maartenskliniek gaan samenwerken binnen het toegepast wetenschappelijk onderzoek op het gebied van wervelkolomaandoeningen.

Samenwerking grote scoliosecentra
Eerder dit jaar maakten het Wilhelmina Kinderziekenhuis, VU medisch centrum en de Sint Maartenskliniek bekend dat zij de zorg en behandeling van patiënten met scoliose op elkaar gaan afstemmen. De drie ziekenhuizen behandelen in Nederland het grootste deel van de jongvolwassenen met een zijdelingse verkromming van de wervelkolom. Deze samenwerking leidt tot betere benutting van de kennis en capaciteit in Nederland voor de operatieve behandeling van scoliose.

Bron: VUmc

 

Wij zijn aangesloten bij