Nieuws

Vrouw is geen man, beste dokter!
15
feb

Vrouw is geen man, beste dokter!

Het verschil tussen mannen en vrouwen gaat verder dan borsten en voortplantingsorganen. Daarom wordt tijdens een driedaags symposium in het Erasmus MC gezondheid en ziekte bij de vrouw centraal gesteld.
Womens’s Health
Voor het eerst organiseert wetenschappelijk instituut NIHES van het Erasmus MC een wetenschappelijke cursus die draait om gezondheid en ziekte bij vrouwen. Deze is getiteld Women’s Health, duurt van 28 tot en met 30 januari 2013 en wordt geopend door cabaretière Karin Bloemen.
Totaal anders
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt een wereld van verschil tussen gezondheid en ziekte bij de man en de vrouw. Zo is bijvoorbeeld roken voor een vrouw veel schadelijker dan voor een man. Bovendien openbaren klachten van een hartinfarct en allerlei andere aandoeningen zich bij een vrouw totaal anders dan bij een man.
Andere manier
Specialisten uit binnen – en buitenland zullen informeren over onder meer vrouwen en hartziekten, diabetes, botontkalking, migraine, borstkanker en depressie. De medische wereld kan zich gaan opmaken voor een andere manier van diagnosticeren en behandelen, zegt de organisatie van het symposium. Ook kan de gezondheidszorg aan de slag met preventie die specifek is afgestemd op de vrouw.
Enthousiast
“De reacties vanuit de medische wereld op een symposium van het NIHES waren zelden zo enthousiast als die voor Women’s Health”, vertelt medeorganisator dr. Jeanine Roeters van Lennep, internist-vasculair geneeskundige. “Dit symposium wordt volgend jaar zeker herhaald.”

Bron: Erasmus MC

 

Wij zijn aangesloten bij